Bibliotheek

Met ingang van D.V. vrijdag 2 juli 2021 zijn gezinnen weer welkom!
De mondkapjesplicht verdwijnt. Wel moet nog 1,5 meter afstand worden gehouden. Qua aantallen is er weer meer mogelijk: per 5 m2 mag 1 persoon worden toegelaten. We blijven daarom werken met een kaartjessysteem. Bij binnenkomst pakt iedereen (ook de kinderen) een kaartje. Op die manier kunnen we makkelijker zien hoeveel mensen er binnen zijn. We verwachten dat het niet vaak zal gebeuren dat u buiten moet wachten. Mocht dat toch zo zijn, dan vragen we u om begrip en geduld.

Vergeet niet bij het verlaten van de bieb uw kaartje weer in te leveren!

Een aantal voorwaarden blijft van kracht:

  • houd altijd 1,5 meter afstand tot anderen, óók als u zelf de anderhalvemeterregel minder belangrijk vindt!
  • beperk de tijd die u gebruikt om boeken uit te zoeken, zodat de doorstroom bevorderd wordt;
  • er mag een beperkt aantal mensen aanwezig zijn in de bieb; bij drukte kan daarom gevraagd worden om buiten te wachten;
  • er vindt geen checkgesprek plaats bij binnenkomst; we gaan er vanuit dat u thuis blijft als u of één van uw gezinsleden positief getest is op covid-19 of klachten heeft zoals verkoudheid, hoesten, niezen, verhoging, koorts.

 

In de zomervakantie blijven we in principe op vrijdagmiddag en vrijdagavond geopend. Uitzondering zijn de vrijdagen 6, 13 en 20 augustus: de bibliotheek is dan alleen ’s avonds van 19.00-20.15 uur geopend.

________________________________

Algemene informatie

Er is een ruim gesorteerde bibliotheek met kinder- en jeugdboeken, romans en literatuur. Ook zijn er prentenboeken, gedichtenbundels, boeken over natuur, geschiedenis en theologische boeken verkrijgbaar. Verder hebben we een aantal romans met grote letters. De catalogus is hier te raadplegen. Hou je van lezen? Kom eens een kijkje nemen! Je betaalt geen abonnementskosten, maar slechts een klein bedrag per boek per week.

Openingstijden: vrijdag 15.45-17.00 uur en 19.00-20.15 uur in de Sionskerk (ingang Rondweg).

Voorzitter: J.J. den Braber, 0180-520605.

Secretaris: mevr. A.M.E. Padmos-Slui, 0180-511278.

Voor verdere informatie kunt u mailen naar bibliotheek@bwkrimpen.nl.