Bibliotheek

Bibliotheek tijdelijk gesloten

In verband met het coronavirus is de bibliotheek tijdelijk gesloten. Omdat de biebruimte geen mogelijkheden biedt om voldoende afstand van elkaar te houden, hebben we dit helaas moeten besluiten. De maatregel gaat per direct in en duurt in elk geval tot en met vrijdag 3 april. Of we daarna weer open kunnen, hangt af van de maatregelen die op dat moment geadviseerd worden door de Rijksoverheid en het RIVM.

Tijdens deze sluitingsperiode betaalt u 1 week lenerskosten voor de boeken die u momenteel in uw bezit heeft.

_____________________________________

U weet natuurlijk dat er een Openbare Bibliotheek is in Krimpen aan den IJssel. Wat u misschien niet weet is dat er ook een Christelijke Bibliotheek is. Die is niet zo groot als de eerstgenoemde, maar mag er toch wel zijn.

Wat is het verschil? Een praktisch geheel ander boekenbestand. En dat andere komt voort uit onze christelijke grondslag. Er is een bestand van circa 10.000 titels, boeken voor alle leeftijden en interesses: jeugd- en kinderboeken, romans en literatuur. Ook zijn er gedichtenbundels, boeken over natuur, geschiedenis en zending en theologische boeken verkrijgbaar. Er is ook een aantal romans met grote letters. Jaarlijks worden ruim 200 nieuw uitgegeven boeken aangeschaft. Het is dus zeker de moeite waard om eens een kijkje te komen nemen!

Wat het kost? U betaalt geen lidmaatschapskosten. U leent een kinderboek (categorieën rood, geel en blauw) voor 10 eurocent per week. Alle andere boeken kosten 15 eurocent per boek per week. U kunt ons vinden in een zaal van de Sionskerk, te bereiken via de achteringang aan de Rondweg bij de brandweerkazerne.

En wanneer? Iedere vrijdag van 15.45 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 20.15 uur.

U kunt hier zoeken in de collectie boeken.

Wilt u nog meer informatie? Belt u dan met Anja Padmos-Slui, 0180-511278