Youth Alpha

Wat is Youth Alpha?

Youth Alpha is een laagdrempelige kennismaking met het christelijke geloof, gericht op jongeren van 15 t/m 20 jaar. In 10 avonden en een weekend worden vragen als 'Wie is Jezus?', 'Hoe en waarom Bijbel lezen?' en 'Wat doet de Heilige Geest?' uitgebreid behandeld. 

Hoe ziet een Youth Alpha avond er uit? 

De avond begint met een gezamenlijke maaltijd. Na de maaltijd is er tijd voor koffie. Na de koffie volgt er een korte, duidelijke inleiding, waarna we in groepjes uit elkaar gaan om verder over het onderwerp te praten.

Voor wie is de Youth Alpha?

De cursus is helemaal toegespitst op rand en buitenkerkelijke jeugd. De basis van het Christelijk geloof wordt op een laagdrempelige, vrijblijvende, maar toch indringende manier naar voren gebracht. De deelnemers worden gestimuleerd om kritisch te gaan denken, en krijgen veel ruimte om hun mening te uiten. Kerkelijke jeugd is ook welkom, alhoewel de prioriteit bij catechisatie blijft liggen. Wanneer je als kerkelijke jongere de Youth Alpha bezoekt, probeer dan een onkerkelijke vriend of vriendin mee te nemen.

Waarom mee doen met de Youth Alpha?

Youth Alpha betekent 10 avonden en een weekend vriendschap, gezelligheid, goede gesprekken en lekker eten. Youth Alpha betekent ook samen nadenken over het christelijke geloof en samen zoeken naar antwoorden op vragen die wij kunnen hebben over het geloof in God. De Youth Alpha is een unieke cursus, die ongetwijfeld blijvende indrukken achter laat. Daag jezelf uit, en kom de grote vragen van het leven onderzoeken!

Aanspreekpunt is Rolf Heij, rolfheij@hotmail.com, 06-42375503